Αναμένω τη συμφωνία των δύο πλευρών για το επόμενο βήμα, λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ




Τη συμφωνία των δύο πλευρών αναμένει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για να προβεί σε μια σειρά δράσεων με σκοπό να καταρτίσει ένα πλαίσιο ικανό ώστε να υπάρξει η επόμενη ημέρα στο ζήτημα του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου προ της έναρξης της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης, για το ποιες προυποθέσεις θέτει ώστε να συνεχίσει τις καλές του υπηρεσίες, ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε: «Πολύ απλά. Σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω τις καλές μου υπηρεσίες μόλις τα μέρη συμφωνήσουν αυτές οι καλές υπηρεσίες να τεθούν σε εφαρμογή».

Σε ερώτημά μας για το πότε σχεδιάζει να υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκθεσή του για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, ο κ. Γκουτέρες, αφού διευκρίνισε ότι ακόμη εργάζονται πάνω σ’ αυτήν, είπε ότι πιθανόν να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, ή τις αρχές του επομένου, δηλαδή μετά την εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης.

«Θα εκδοθεί σύντομα», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι στις νέες πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για διαμεσολάβηση, στο οποίο θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες.

ΚΥΠΕ – Αποστόλη Ζουπανιώτη – ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ/ΗΠΑ 13/09/2017 20:43

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: