Άμεση παρέμβαση Τσίπρα για “ξεμπλοκάρισμα” Ελληνικού ζητά ο Μίχαλος: Επίθεση σε Κονιόρδου




Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η επένδυση στο Ελληνικό ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μετά και τη νέα αναβολή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), για την εξέταση του ζητήματος της κήρυξης ή μη ως αρχαιολόγου χώρου της περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, είναι εμφανές ότι για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση αξιοποίησης του Ελληνικού η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, καθώς και άλλα πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει άμεσα να δώσουν «λόγο» και να απομακρυνθούν από τις καρέκλες τους.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, ήδη σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει την αγανάκτησή του για τις προφανώς σκόπιμες κωλυσιεργίες στις επενδύσεις στο παραλιακό αττικό μέτωπο, που είναι η πρώτη γραμμή ανάπτυξης για την εθνική μας οικονομία. Τα 72 χιλιόμετρα από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο μπορούν να δώσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας την περίοδο κατασκευής των έργων και περίπου 85.000 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση των υποδομών. Επιπροσθέτως, τα μακροχρόνια οφέλη των αναπτυξιακών αυτών έργων θα παράγουν σημαντικό πλούτο και θα συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ.

Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούν να υπονομεύονται από καρικατούρες της πολιτικής που βρίσκονται σε έναν παράλληλο κόσμο, εμποδίζοντας κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Οι σημερινές συνθήκες θα πρέπει να συνεκτιμηθούν από τον πρωθυπουργό και ο επιχειρηματικός κόσμος προτείνει να «κονιορτοποιήσει» την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και το επιτελείο της, που σκοπίμως καθυστερούν και αναβάλλουν σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Ειδικότερα η κυρία Κονιόρδου, επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, αποτελεί persona non grata για τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς έχει δώσει αρνητικότατα δείγματα γραφής και στην περίπτωση των πνευματικών δικαιωμάτων, προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

28/09/2017 13:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: