Ξέμεινε από αξιωματικούς ο Ερντογάν και τώρα κάνει όποιον βρίσκει στρατηγό!




Σημαντικές προαγωγές απλών αξιωματικών του τουρκικού στρατού, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δεν είχαν πιθανότητες προαγωγής, αναμένονται σήμερα από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που συνέρχεται υπό την προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώτος που αναμένεται να προαχθεί είναι ο συνταγματάρχης Νταβούτ Αλάι, ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 είχε τραυματιστεί σοβαρά δεχόμενος εφτά σφαίρες σε μάχη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι στρατηγοί θα συνεχίσουν όλοι τα καθήκοντά τους χωρίς αλλαγές και μόνο δύο θα συνταξιοδοτηθούν.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Από πέρσι, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποτελείται πλέον στην πλειοψηφία του από πολιτικούς και λιγότερους στρατιωτικούς. Η συνεδρία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και να μην διαρκέσει τρεις μέρες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι αποφάσεις θα υποβληθούν στον Τούρκο Πρόεδρο για να τις εγκρίνει.

Τα ονόματα που θα προαχθούν συζητήθηκαν χθες το απόγευμα σε συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό που κράτησε έξι ώρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί και ο Αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ. Η λίστα που θα ανακοινωθεί σήμερα αποφασίστηκε σε αυτή την τετραμερή συνάντηση.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 02/08/2017 09:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: