Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα, ζημιές σε σπίτια και οχήματα από τη φωτιά στην Ανάβυσσο




Τρεις πυροσβέστες που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μια οικία που καταστράφηκε ολοσχερώς, άλλες δύο οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δύο καμένα αυτοκίνητα και ένα πυροσβεστικό όχημα, είναι ο απολογισμός, έως τώρα, της νέας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή μόνο επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα, 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Άμεση η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο. Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε οκτώ υδροφόρα οχήματα για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επίσης, επί τόπου μετέβησαν στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Συμβούλου αρμόδιας για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννας Τσούπρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και επί σειρά ετών δήμαρχος Καλυβίων, Πέτρος Φιλίππου, τον οποίο συναντήσαμε στην περιοχή, δεν έκρυβε την στεναχώρια του για την επαναλαμβανόμενη στοχοποιήση, όπως είπε, της περιοχής.

«Θα τα κάψουν όλα. Κάθε ημέρα και μια επίθεση» επισήμαινε, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την βόρεια Σαρωνίδα στις 31 Ιουλίου, την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου την επομένη αλλά και αυτήν σήμερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι και οι τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Αναβύσσου η οποία ξεκινά από το ύψος των Καλυβίων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αναβύσσου

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ήλιδας, στη βόρεια Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, κοντά στο Χαλκερό.

Στο σημείο παραμένουν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Εμπρησμός μεγάλης δασικής έκτασης και ελαιοκαλλιεργειών μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου

Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα σε πολλά μέτωπα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

Η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν μέχρι να πέσει στο σκοτάδι, ενώ αναμένονται πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.

Λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει στην περιοχή, η φωτιά κατευθύνεται νότια προς τα Τρύγονα, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

03/08/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: