“Θρησκευτική” διπλωματία: Εποικοδομητικός διάλογος Πούτιν με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού




Η Ρωσία εκτιμά τον εποικοδομητικό διάλογο με το Βατικανό και προσδοκά την συνέχιση του ενδοεκκλησιαστικού διαλόγου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Σότσι, με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Από την πλευρά του ο καρδινάλιος Παρολίν μετέφερε στον πρόεδρο Πούτιν τον εγκάρδιο χαιρετισμό του εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος, όπως είπε “θυμάται τις συναντήσεις και τις θυμάται καλά”. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού είπε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια πολύ σημαντική στιγμή, διευκρινίζοντας πως έχει υπ’ όψιν του τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο κρατών και τις σχέσεις μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο εκκλησιών ο καρδινάλιος Παρολίν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της εξέλιξης τους καθώς και για την υλοποίηση διαφόρων πρωτοβουλιών, που προσβλέπουν στην ενίσχυση της συνεργασίας. Ανέφερε μάλιστα ως θετικό παράδειγμα την υπογραφή συμφωνία που αφορά την κατάργηση της βίζας για τους διπλωμάτες.

Ο καρδινάλιος Παρολίν αναφέρθηκε στην συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κυρίλλου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αβάνα της Κούβας όπως και στην μεταφορά από την Ιταλία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού για την οποία ο πρόεδρος Πούτιν είπε “εκφράζουμε γι’ αυτό την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς Εσάς και τον Πάπα Φραγκίσκο εξ ονόματος όλων των Χριστιανών της Ρωσίας”.

23/08/2017 18:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS
Σότσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: