Θέματα ασφάλειας και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης του Φωκαΐδη με τον Γερμανό πρέσβη




Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη στη Λευκωσία ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, με τον πρέσβη της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φραντς Γιόζεφ Κρεμπ, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και η προοπτική προώθησης κοινών προγραμμάτων στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωσης Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας(PESCO).

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/08/2017 16:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: