Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Σώθηκαν τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα




Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στα Λουρδάτα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μακριά από τον κίνδυνο. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο κ. Γαλιατσάτος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες 5 ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι εν λόγω οικίες. Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλαδα, με πλοίο απο την Κυλήνη.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ραζακλί

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στο Ρατζακλί Κεφαλονιάς. Παραμένουν ωστόσο επί τόπου οι δυνάμεις του Σώματος προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο της κατάσβεσης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο Κεφαλονιάς

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίς σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος αφού τον ενημέρωσε, τον ευχαρίστησε για το άμεσο ενδιαφέρον του.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά

Νέα φωτιά στη Κεφαλονιά: Εκδηλώθηκε στο χωριό Σιμωτάτα, την “βοηθούν” ισχυροί άνεμοι

17/08/2017 08:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: