Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον Ιωάννη Κασουλίδη για την αξιοποίηση των αποδήμων




Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία με την ευκαιρία του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι στη συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη επικεντρώθηκαν στο πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να εκμεταλλευτούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τη διμερή τους συνεργασία στον τομέα της διασποράς. «Οι κοινότητες των αποδήμων της Ελλάδας και της Κύπρου σε κράτη που έχουν αποφασιστική σημασία στην άσκηση της διεθνούς πολιτικής, μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο» επεσήμανε.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών, κύριοι Κασουλίδης και Κοτζιάς έχουν την άποψη ότι «όσο πιο κοντά είμαστε στην ενημέρωση των ομογενών μας για τα εθνικά θέματα, τόσο καλύτερα μπορούμε να τους δίνουμε τη δυνατότητα στις δικές τους κοινωνίες -πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές κλπ- να μιλάνε για τα εθνικά μας θέματα προς όφελος των χωρών μας και μην ξεχνώντας πως ό,τι πρέπει να κάνουν, πρέπει να το κάνουν δείχνοντας ότι αυτό είναι και προς όφελος των χωρών, που είναι η δεύτερη πατρίδα τους».

Επίσης, ο Έλληνας υφυπουργός ανέφερε ότι επί τάπητος τέθηκαν ακόμη το ταξίδι, που έκαναν την περασμένη άνοιξη οι κύριοι Κοτζιάς και Κασουλίδης στον Λίβανο καθώς και ζητήματα που ανάγονται στη διασπορά, στην παιδεία και στον τουρισμό.

22/08/2017 19:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: