Πολίτης κοιτάζει την πυρκαγιά τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, στη Ζάκυνθο. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είναι παραδομένα στις φλόγες τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου, με την πύρινη λαίλαπα να έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πεύκων, αλλά και ελαιοκαλλιεργειών και στάβλων με ζώα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή των Μαριών, με όλη τη δύναμη να βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα. Στόχος είναι να τεθεί η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο έως το βράδυ, για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι τον χθεσινό εφιάλτη, όπου οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια και περιουσίες κατοίκων της περιοχής. Στην Ζάκυνθο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν φωτιές στις περιοχές Καμπί, Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Καπελέτι - Άνω Βολίμες, Αργάσι και Αγαλάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΕΤΟΣ

Σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, κάποιοι θέλουν να δουν ξενοδοχεία, λέει ο Τόσκας

Την βεβαιότητά ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται», τόνισε ο κ. Τόσκας.

«Μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος, αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; οικοπεδικά συμφέροντα; κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», επισήμανε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε, επίσης, ότι «σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις τυχαίων πυρκαγιών, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με εμπρησμούς, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις», ενώ προσέθεσε, πως πιλότοι ελικοπτέρων είδαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά, την ίδια στιγμή που είχε περικυκλωθεί η πυρκαγιά.

«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία ψάχνουμε σε συγκεκριμένες περιοχές και της Αττικής και αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα ψάχνουμε όσος καιρός και να περάσει», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις πυρκαγιές.

Παράλληλα, σε ερώτησε που του υποβλήθηκε σχετικά με το αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι θα πρέπει να φοβάται η Ελλάδα ένα χτύπημα από τον ISIS, ο κ.Τόσκας επισήμανε:«Είναι αποδεκτό από όλους ότι η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας, είναι ασφαλέστατη περιοχή, ίσως η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται από έγγραφα ευρωπαϊκά, αμερικανικά και τα λοιπά και γι’ αυτό ένας πολύ μεγάλος, τεράστιος αριθμός τουριστών επισκέφθηκε και επισκέπτεται τη χώρα μας».

29/08/2017 17:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, κάποιοι θέλουν να δουν ξενοδοχεία, λέει ο Τόσκας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*