Ψήφισαν και τα δέντρα υπέρ του Μαδούρο; Διαφορά 1 εκατομμύριο ψήφοι στη Βενεζουέλα!




Τα στοιχεία για τη συμμετοχή στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, είχαν «χειραγωγηθεί», υποστήριξε η εταιρεία Smartmatic, η οποία εργάζεται από το 2004 για τις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα αυτή.

«Γνωρίζουμε χωρίς καμιά αμφιβολία πως η συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές για μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση χειραγωγήθηκε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Smartmatic Αντόνιο Μουγκίκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λονδίνο.

Ο Μουγκίκα διευκρίνισε πως η Smartmatic, η οποία παρέχει τεχνολογία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογές σ’ όλον τον κόσμο, μπόρεσε να εντοπίσει ότι η συμμετοχή που ανακοινώθηκε επισήμως ήταν υπερβολική λόγω του αυτοματοποιημένου εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας.

«Υπολογίζουμε πως η διαφορά ανάμεσα στην πραγματική συμμετοχή και σ’ αυτή που ανακοινώθηκε από τις αρχές είναι τουλάχιστον ένα εκατομμυριο ψήφοι», πρόσθεσε.

Ο Μουγκίκα αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα για το αν οι χειραγωγημένοι αριθμοί της συμμετοχής αλλάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών, στις οποίες οι αρχές ανακοίνωσαν πως ψήφισαν 8,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Μουγκίκα πρόσθεσε πως οι αρχές στη Βενεζουέλα πιθανόν να μην δουν με συμπάθεια τα σχόλιά του και πως δεν έχει ακόμη δώσει τα στοιχεία αυτά στο εκλογικό συμβούλιο της Βενεζουέλας.

Το Συμβούλιο Εθνικών Εκλογών δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Σύμφωνα με εσωτερικά δεδομένα του εκλογικού συμβουλίου που είχαν προηγουμένως εξετασθεί από το Ρόιτερς, μόνο 3,7 εκατ. άνθρωποι είχαν ψηφίσει έως τις 5:30 μ.μ. στις εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα.

Οι αρχές της Βενεζουέλας δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο σχετικά μ’ αυτά τα αναθεωρημένα στοιχεία.

02/08/2017 16:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: