Δύο νεκροί και 8 τραυματίες από την επίθεση στην Τούρκου της Φινλανδίας: Αποκλείστηκε το κέντρο της πόλης

At least 1 dead, several injured in stabbing incident in Turku, Finland, police tell. Photo via Twitter
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη Τούρκου, ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία, ωστόσο ακόμη δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από τουλάχιστον έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, στη νοτιοδυτική Φινλανδία και οι αρχές της χώρας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά και άλλους υπόπτους, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου που μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς στο κέντρο της Τούρκου. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΕΘΑΝΕ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, της παλιάς πρωτεύουσας της Φινλανδίας.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ούτε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών. Δεν επιβεβαιώνουν επίσης τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αυτή στις 19.00, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα”, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal