Πιέσεις σε Κόρμπιν από βουλευτές του για αλλαγή στάσης στο ζήτημα της ενιαίας αγοράς




Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία πιέζουν την ηγεσία του κόμματος να αλλάξει στάση και να ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ενιαία αγορά.

Ο συντονισμός δράσης προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να έχει ενταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, μετά από τη στροφή εντός του συνδικαλιστικού κινήματος υπέρ ενός πολύ ήπιου Brexit. Τα συνδικάτα παραδοσιακά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και τον κύριο χρηματοδότη του κόμματος.

Όλο και πιο πολλά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος φέρονται να θεωρούν πως οι κανονισμοί της ΕΕ αποτελούν μεγαλύτερη εγγύηση προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε σχέση με μία πιθανή νέα νομοθεσία που θα εισαγάγουν οι Συντηρητικοί.

Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει ονόματα γνωστών βουλευτών ως μέλη αυτής της ομάδας, όπως η Έμμα Ρέινολντς και η Χάιντι Αλεξάντερ, που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Εργατικοί βουλευτές Κλάιβ Λιούις και Ντέιβιντ Λάμι συμμετέχουν σε πρωτοβουλία υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας Ευρωπαίων πολιτών μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, κάτι που επισήμως απορρίπτει το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Τσούκα Ουμούνα, για πολλούς πιθανός διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος στο μέλλον, δήλωσε ότι «τεράστιος αριθμός» ανθρώπων που ψήφισαν τους Εργατικούς στις πρόσφατες εκλογές το έκαναν προσδοκώντας από το κόμμα να «εναντιωθεί έντονα» σε ένα σκληρό Brexit «που καταστρέφει θέσεις εργασίας».

Παράλληλα δε, η επικεφαλής των Συντηρητικών στη Σκωτία Ρουθ Ντέβιντσον καλεί με άρθρο της την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη δέσμευση για μείωση του καθαρού αριθμού των μεταναστών σε κάτω από 100.000 το χρόνο.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο 10/08/2017 14:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: