Οξεία απάντηση του νοσοκομείου Άρτας στην ΠΟΕΔΗΝ μετά την ανακοίνωση για τα χειρουργεία




Σε οξείς τόνους είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Άρτας, Βασίλειος Μπαλάσκας, απαντώντας στις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν διακοπεί τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων.

«Ο “αξιόπιστος” πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, με δεδομένο ότι, λόγω καύσωνα είναι επίπονη η τέλεση υπαίθριων τηλεοπτικών shows, επέλεξε μια ανοιχτή επιστολή για να βρεθεί στο προσκήνιο, ικανοποιώντας έτσι το υπερτροφικό εγώ του και, ταυτόχρονα, συκοφαντώντας τη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της, για τους συνήθεις μικροκομματικούς σκοπούς, που όλος ο υγειονομικός κόσμος γνωρίζει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Β. Μπαλάσκας, σημειώνοντας εν συνεχεία ότι οι λόγοι της διακοπής είναι διαφορετικοί από αυτούς που επικαλείται το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Τις ημέρες του Αυγούστου, ο πληθυσμός, τον οποίο καλείται να καλύψει το Γενικό Νοσοκομείο ‘Αρτας, αυξάνεται κατακόρυφα, με επακόλουθο την αύξηση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης (ατυχήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κλπ)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου ‘Αρτας αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών».

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρεται στην ποιότητα των υπηρεσιών του ιδρύματος που διοικεί και κατηγορεί τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, για συγγραφή επιστολών «που περιλαμβάνουν τα πάντα: από εξυπνακισμούς για Μαδούρους, μέχρι κυνήγι δράκων και μαγισσών».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε αποστείλει την επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η Άρτα είναι ο τόπος καταγωγής. Στην επιστολή της επικαλούνταν απόφαση της διοίκησης που είχε κοινοποιηθεί σε δυο κλινικές του νοσοκομείου και ανέφερε ότι «λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα [σ.σ. 28/6/2017] δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου».

12/08/2017 11:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: