Η φωτιά έφτασε λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα. Στο σημείο έφτασαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. Φωτογραφία imerazante.gr

Οχήματα και πυροσβέστες εκτάκτως στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνα

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:30 στο όρος Βραχίωνα, και μαίνεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στη Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και 2 Πετζετέλ καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό της Βολίμας στη βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Κ. Συνετού
Ζάκυνθος, Greece

Be the first to comment on "Οχήματα και πυροσβέστες εκτάκτως στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*