Ο Τραμπ δεν το έπραξε, η Ιβάνκα καταγγέλλει τον ρατσισμό με αφορμή τα γεγονότα σε Βιρτζίνια




Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε σήμερα τον «ρατσισμό, την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τους νεοναζί», την ίδια στιγμή που ο πατέρας της επικρίνεται για την αντίδρασή του στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση της άκρας δεξιάς χθες στο Σάρλοτσβιλ (ανατολικά).

«Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη λευκή ανωτερότητα και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ΕΝΩΜΕΝΗ», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια σειρά τουίτ σήμερα το πρωί.

Αυτή η θέση τη διακρίνει από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε στην ίδια μοίρα χθες την ακροδεξιά και αντιδιαδηλωτές κατά του ρατσισμού καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

Ο πρόεδρος επικρίθηκε έντονα για αυτά τα σχόλια ακόμη και από Ρεπουμπλικανούς. Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να «ακούσει τον πρόεδρο να περιγράφει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ όπως είναι, μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε χθες στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των αντιδιαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για μια συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Ένας άνδρας ηλικίας 20 ετών από το Οχάιο συνελήφθη.

13/08/2017 16:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: