«Ο Πρόεδρος να μας δώσει τα έγγραφα που έδωσε στους πολιτικούς του φίλους»: Επίθεση Περδίκη




Ο Πρόεδρος του Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης εξέφρασε δυσαρέσκεια επειδή όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό επιλέγει να ενημερώνει τους πολιτικούς του φίλους και υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για μετά τις διακοπές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος είναι απασχολημένος με προεκλογικές δραστηριότητες παρά με τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος όπως είπε ο κ. Περδίκης διατείνεται ότι στους φίλους του Προέδρου Αναστασιάδη, δημοσιογράφους και άλλους, δεν δόθηκαν απόρρητα έγγραφα, παρακάλεσε να δοθούν και στους Οικολόγους τα έγγραφα που έστειλε σε δημοσιογράφους και στους φίλους του, «ώστε να έχουμε και εμείς πρόσβαση στα έγγραφα που ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θεωρεί πως δεν είναι τόσο σημαντικά ή απόρρητα».

Ο κ. Περδίκης περαιτέρω υπενθύμισε τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με το τέλος των διακοπών στην οποία τα κόμματα θα αναπτύξουν τις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν για διαχείριση του Κυπριακού και να διεξαχθεί διεξοδική συζήτηση.

Ακολούθως παρατήρησε ότι έχουν τελειώσει οι διακοπές ωστόσο δεν πήρε την όποια πρόσκληση για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που θα αφορά το κρίσιμο ζήτημα της άλλης διαχείρισης του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι απασχολημένος με την προεκλογική του εκστρατεία και δεν έχει χρόνο για συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι οι Οικολόγοι έχουν καταθέσει προτάσεις για αντιμετώπιση για την άλλη διαχείριση του Κυπριακού, για την αντιμετώπιση των εξαγγελιών των Τούρκων για σχέδιο Β΄ και σχέδιο Γ’.

Καταθέτουμε – καταθέτουμε προτάσεις που δεν μελετούνται, δεν συζητούνται και πανωπροίκι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάθε λόγο δηλώνει ότι δεν έχει κανένας προτάσεις, είπε προσθέτοντας ότι συνιστά προσβολή στη νοημοσύνη του καθενός να λένε ότι δεν έχουν υπόψη οποιεσδήποτε εναλλακτικές προτάσεις ή εισηγήσεις.

Ο κ. Περδίκης είπε πως οι αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών δεν γίνεται με προεκλογικές συσκέψεις στο Τρόοδος, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών γίνεται με δουλειά, δουλειά, και σχεδιασμό, που δεν γίνονται από την πολιτική ηγεσία στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/08/2017 16:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: