O Oλυμπιακός κέρδισε 1-0 την Λαμία με γκολ του Κώστα Φορτούνη: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι νεοφώτιστοι




Η Λαμία κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο Ολυμπιακός τους τρεις βαθμούς (1-0) απέναντι στους νεοφώτιστους του Μπάμπη Τεννέ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου και ο Κώστας Φορτούνης με πέναλτι στο 29΄ χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο τελευταίο 20λεπτο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μίλιτς.

Tο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, θα το μνημονεύουν χρόνια στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Οι παίκτες του Τεννέ κυριάρχησαν, έχασαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και δεν απειλήθηκαν ούτε στο ελάχιστον από τους πρωταθλητές. Και το κυριότερο, όλα αυτά τα πέτυχαν χωρίς να… παρκάρουν το πούλμαν, παίζοντας κανονικό ποδόσφαιρο. Πώς έγινε, όμως, και βρέθηκαν πίσω στο σκορ; Ηταν μια λάθος εκτίμηση του Αναστασιάδη, που δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του Πάρντο και έβαλε λανθασμένα την προβολή, ανατρέποντάς τον στην περιοχή. Πέναλτι στο 29΄ και εκτελεστής ο… άχαστος Φορτούνης. Με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα δέκα σε ισάριθμες εκτελέσεις στην καριέρα του στη Super League.

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ήταν αυτός οπου έλαμψε για τη Λαμία, προκαλώντας συνεχή προβλήματα και φορτώνοντας με κίτρινες κάρτες τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Γενικά η Λαμία ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, έχασε κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Πίτι στο 5΄ (απέκρουσε ο Καπίνο) και είχε δοκάρια σε κεφαλιά του Βουό στο 35΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέβαλε το δικό του ρυθμό και προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς. Με τον Φορτούνη ορεξάτο, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως η φόρα του ανακόπηκε από την αποβολή του Μίλιτς στο 71΄. Ο 28χρονος Κροάτης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βάντερσον. Με παίκτη παραπάνω για τουλάχιστον 20 λεπτά, η Λαμία δικαιούταν να ελπίζει βάσιμα. Ομως εκεί ανέλαβε δράση ο Μπέσνικ Χάσι, «κλείδωσε» την άμυνα με την είσοδο του Φιγκέιρας, έριξε στο ματς και τον Σεμπά κι έτσι οι πρωταθλητές κράτησαν το τρίποντο χωρίς να κινδυνέψουν.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Κίτρινες: Μπλάζιτς, Παντελιάδης, Κουκόλης, Βουό – Ρομαό, Ρέτσος, Μίλιτς, Καπίνο, Σεμπά

Κόκκινη: Μίλιτς (71΄-δεύτερη κίτρινη)

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68΄ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85΄ Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος (55΄ Βάντερσον), Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βουό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρέτσος, Ρομαό, Μίλιτς, Ζιλέ, Οφόε, Πάρντο, Μάριν (74΄ Φιγκέιρας), Φορτούνης (79΄ Σεμπά), Μπεν (64΄ Ανσαριφάρντ)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: