Ο Γκάμπριελ κατηγορεί τον Ερντογάν για “ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία” της Γερμανίας




Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε σήμερα την “ανάμιξη του Ερντογάν” στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Προηγουμένως, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τουρκογερμανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ αλλά και κατά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

“Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας”, είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD. “Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία”, πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκάμπριελ σε τοπικές εφημερίδες.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο τούρκος υπουργός που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε να σταματήσει η επέκταση της τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ, έβλαψαν την αξιοπιστία της ένωσης
.
Τα σχόλια που έκανε χθες η Μέρκελ ήταν «ατυχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας πως η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να καθορίζεται από μια μόνο χώρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

18/08/2017 17:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: