Να σταματήσει η Άγκυρα να θέτει προσκόμματα στο θέμα των αγνοουμένων, ζητά ο Φωτίου




Η Κυπριακή κυβέρνηση καλεί την Τουρκία να σταματήσει να θέτει προσκόμματα και δυσκολίες για έρευνες σε στρατιωτικές ζώνες και να συνεργαστεί για ευόδωση των προσπαθειών που τόσα χρόνια καταβάλλονται καταθέτοντας στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της, τόσο για τους ομαδικούς τάφους όσο και για τις μετακινήσεις οστών, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξ αφορμής της Διεθνούς Ημέρας Εξαφανισθέντων, στις 30 Αυγούστου, το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας καλεί παράλληλα οποιονδήποτε έχει σχετικές πληροφορίες ή είναι σε θέση να τις εξασφαλίσει, αναφορικά με πιθανούς χώρους ταφής ή γενικά με την τύχη ή τα λείψανα αγνοουμένων, να τις καταθέσει στη Διερευνητική Επιτροπή.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας εκφράζει την συμπόρευση του στον ιερό αγώνα των οικογενειών των αγνοουμένων της Κύπρου και διαβεβαιώνει ότι θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές του για διακρίβωση της τύχης των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων.

Επίσης, εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στον εντοπισμό λειψάνων, ώστε με την ταυτοποίησή τους επιστράφηκαν στις οικογένειες για ταφή.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/08/2017 15:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: