Να απορριφθεί η τουρκική παγίδα για τα μαρωνίτικα χωριά, ζητά η “Αδούλωτη Κερύνεια”




Την απόρριψη της πρότασης του ψευδοκράτους για επανεγκατάσταση των Μαρωνιτών στα χωριά τους υπό τ/κ διοίκηση και επανατοποθέτηση του Κυπριακού, ζητά το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 27/7/2017, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή του, με κοινοποίηση στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και στον εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή, το Σωματείο κάνει λόγο για «τουρκική παγίδα και μανούβρα με δόλωμα τους Μαρωνίτες» με την οποία, όπως αναφέρει, «επιχειρείται με σαλαμοποίηση η επόμενη φάση της προσπάθειας για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων». «Αποδοχή αυτής της νέας στρατηγικής ενέργειας του κατακτητή θα συνιστά εθνική προδοσία διότι θα δημιουργήσει νέα τετελεσμένα…και θα αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά για τους λοιπούς πρόσφυγες», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να προκαλέσει ρήξη και με την Μαρωνίτικη μειονότητα, η οποία πρέπει να συμβουλευθεί ανάλογα και να κληθεί να πειθαρχήσει σε κρατική απόφαση για απόρριψη της νέας τουρκικής παγίδας».
Το Σωματείο καλεί τον Εκπρόσωπο Μαρωνιτών στη Βουλή να συμβάλει «ώστε να μην παρασυρθούν οι συμπατριώτες μας Μαρωνίτες από την τουρκική παγίδα. Αυτή η σαλαμοποίηση θα κοστίσει στη δική μας επιστροφή και σας καλούμε να μείνετε σταθεροί στη συνολική διεκδίκηση της επιστροφής», καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/08/2017 14:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: