Με προεδρική χάρη Αναστασιάδη αποφυλακίστηκε το στέλεχος του ΑΚΕΛ, Βενιζέλος Ζαννέτος




Με προεδρική χάρη, δικαίωμα που έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφυλακίστηκε σήμερα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ο Βενιζέλος Ζαννέτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ και τέως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.

Ο Βενιζέλος Ζαννέτος τον Ιανουάριο του 2015 είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία του εκβιασμού σε σχέση με επένδυση από το Ταμείο των εργαζομένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε γραπτή δήλωση, ο Βενιζέλος Ζαννέττος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του, «που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής πλεκτάνης και σκευωρίας, η οποία οργανώθηκε με κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία».

Επίσης προσθέτει, ότι την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης «για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει όλη την αλήθεια». Υποστηρίζει ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και η κατηγορία εκβιασμού ήταν «αποτέλεσμα μυθοπλασίας και στημένων καταθέσεων».

Στην δήλωση σημειώνεται ότι η ημερομηνία της κανονικής αποφυλάκισης ήταν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. «Συνεπώς, η “χάρη” ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες» αναφέρει η δήλωση.

Ο κ. Ζαννέτος, μεταξύ άλλων ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας τότε, τον επισκέφτηκε δύο φορές στις κεντρικές φυλακές.

Εξάλλου, σήμερα αποφυλακίστηκαν άλλοι 37. Πρόκειται για 25 Ελληνοκύπριους και 13 αλλοδαπούς, οι οποίοι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους. Η προεδρική χάρη, με εισήγηση του γενικού εισαγγελέα, απονέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου και την 1η Οκτωβρίου.

Απονομή χάριτος δεν δικαιούνται όσοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα του φόνου, της απόπειρας φόνου, της ανθρωποκτονίας, της εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

10/08/2017 15:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: