Με πλοιάρια προσπαθούν να διασώσουν τους εγκλωβισμένους στο Χιούστον που πλημμύρισε




Η βροχή που συνοδεύει την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έπληξε με σφοδρότητα το Χιούστον με αποτέλεσμα να αναφέρονται “παντού” πλημμύρες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ, σημειώνοντας ότι θα προστεθούν 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις συνοικίες και τους αυτοκινητόδρομους που έχουν κατακλυστεί από τα νερά.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 2.000 εκκλήσεις από ανθρώπους παγιδευμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων θα εκκενωθούν πλήρως.

“Μην βγαίνετε στον δρόμο. Μην υποθέτετε ότι η καταιγίδα πέρασε” τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Χιούστον έχουν προσωρινά διακοπεί. Ο δήμος θα ανοίξει δύο νέα καταφύγια –εκ των οποίων το ένα σε ένα συνεδριακό κέντρο– για να στεγάσουν τους πληγέντες.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες διάσωσης κάλεσαν τους κατοίκους που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των νερών να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους και όχι στις σοφίτες. Προειδοποίησαν επίσης τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων του Χιούστον να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους επειδή οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.

Ο λογαριασμός του σερίφη της κομητείας Χάρις στο Twitter είχε επίσης πλημμυρίσει από αιτήματα για παροχή βοήθειας. Ο σερίφης Εντ Γκονζάλες είπε ότι οι βοηθοί του ελέγχουν μια ανεπιβεβαίωτη ακόμη πληροφορία ότι μια γυναίκα και ένα παιδί βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα όχημα που βυθίστηκε στα νερά σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Χιούστον.

Ένας κάτοικος είπε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό abc13 ότι είχε το πτώμα μιας γυναίκας να επιπλέει σε έναν δρόμο στο δυτικό Χιούστον.

Στο αεροδρόμιο Ουίλιαμ Π. Χόμπι του Χιούστον έχουν ακυρωθεί όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις από το πρωί της Κυριακής λόγω των στάσιμων νερών στον διάδρομο. Έχει πλημμυρίσει επίσης η αίθουσα αφίξεων ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή αστραπιαία πλημμύρα στη γύρω περιοχή.

“Η πλημμύρα στο Χιούστον είναι τραγική. Εργαζόμαστε για να σώσουμε ζωές και να είναι ασφαλείς όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι” τόνισε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, ενός άνδρα στο Ρόκπορτ, το σπίτι του οποίου τυλίχθηκε στις φλόγες και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητό της στο δυτικό Χιούστον. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι στο Ρόκπορτ τραυματίστηκαν.

27/08/2017 19:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Χιούστον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: