Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Αιγύπτου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση έρευνας διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας

Με επιτυχία διεξήχθη σήμερα διεθνής άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ), με την ονομασία «CYPFRA-04/17», όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των Α/Ν μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα σε πλατφόρμες ή πλοία και ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας το Σχέδιο Ε-Δ «Νέαρχος» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η σημερινή άσκηση αποτελεί την τέταρτη συνεργασία, εντός του 2017, μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

18/08/2017 16:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Be the first to comment on "Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση έρευνας διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*