Κρίσιμες οι ώρες για το MEGA: Σήμερα η Γ.Σ. των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού για λήψη αποφάσεων




Η επανεκκίνηση του MEGA είναι τόσο κοντά, και ταυτόχρονα τόσο, μα τόσο μακριά. Εάν οι παλαιοί και οι νέοι μέτοχοι συμφωνούσαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το Μεγάλο Κανάλι θα ήταν στον “αέρα” χθες, που λέει ο λόγος. Υπό την έννοια ότι θα δουλεύαμε μέρα και νύκτα για να λειτουργήσει ξανά.

Επίσης, από τη στιγμή που τα δάνεια εξυπηρετούνται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, θα μπορούσαν οι τράπεζες να ανοίξουν τους λογαριασμούς του MEGA, όπου βρίσκονται 40 εκατομμύρια μετρητά, εάν δεν κάνουν λάθος οι πηγές της ιστοσελίδας μας. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει καν πρόθεση.

Δυστυχώς, ούτε οι μέτοχοι αποφασίζουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ούτε οι τράπεζες ανοίγουν τους λογαριασμούς. Με αποτέλεσμα 500 και πλέον εργαζόμενοι να είναι στην κυριολεξία ΟΜΗΡΟΙ των  αναποφάσιστων μετόχων. Για να είμαι δίκαιος, η πλευρά του προέδρου του ΠΑΟΚ πρότεινε και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει οι άλλοι μέτοχοι. Και κακώς δεν έχουν απαντήσει. Θα έπρεπε να το κάνουν την πρώτη στιγμή.

Σήμερα οι εργαζόμενοι κάλεσαν γενική συνέλευση για να λάβουν αποφάσεις ώστε να τερματιστεί αυτή η ομηρία. Απέναντι σ’ αυτή την αβεβαιότητα και το σκοτεινό μέλλον όλα είναι πιθανά. Θα ήταν καλό να εμφανιστούν στη Γ.Σ. τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου και οι αντιπρόσωποι των τριών μεγάλων μετόχων. Να το σκεφθούν. Εμείς θα τους περιμένουμε για εποικοδομητική συζήτηση…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΑΙΧΜΗ, “με στόχο να μάθουν κάτι έγκυρο -καλό ή κακό- οι εργαζόμενοι ζήτησαν χωριστά ραντεβού από τους τρεις μετόχους: τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη. Ο πρώτος ήδη απάντησε θετικά και το ραντεβού αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα (πιθανώς την Πέμπτη). Απομένει να καθοριστούν οι συναντήσεις και με τους δυο νέους μετόχους”.

Πέρασα σήμερα από τα γραφεία του Μεγάλου Καναλιού, και όπως μου είπε ένας συνάδελφος “εδώ κυκλοφορούν μόνο …ζόμπι”. Παρέμειναν λίγοι διοικητικοί με τα μέλη της νομικής ομάδας να προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι. Φρικτά πράγματα.

Η αλήθεια είναι ότι επανήλθαν οι ελπίδες μετά τον διορισμό του διοικητικού συμβουλίου, αλλά γρήγορα εξανεμίστηκαν.

Καμία κίνηση από τους μετόχους, κανένα φως, και από την άλλη, δεν λένε και τι στο καλό θέλουν ή δεν θέλουν να κάνουν για να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Να περιμένουμε… Να φύγουμε ή να το κλείσουμε παρέα με τα …αφεντικά.

Πρόκειται για μη παραδεκτή κατάσταση, και είναι να απορεί κανείς πως συγκρατούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζονται χωρίς ίχνος ευαισθησίας. Οι μέτοχοι για όλες τις υπόλοιπες εταιρείες τους, είναι εκεί, δίπλα στους εργαζόμενους, στους οποίους δίνουν και χρυσά μπόνους.

Και εδώ είναι το μυστήριο: Γιατί αυτή η διαφορετική συμπεριφορά.

Προφανώς -και αναγκαστικά- θα επανέλθουμε… Σύντομα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: