Καυγαδίζουν όπως τα …κοκόρια: Το Μαξίμου επιτίθεται στη Ν.Δ. για τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ




Είναι κωμικοτραγικό η Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει:

«Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η “κόπρος του Αυγεία” που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό», καταλήγει η ανακοίνωση

ΕΔΩ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-Ν.Δ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

— Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Το πάθος τους για την εξουσία είναι μεγαλύτερο από κάθε ιδέα και αξία. Παθολογικοί ψεύτες χωρίς μπέσα, “Ταλιμπάν” του διχασμού. #Syrizanel», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

— «Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις “ιδεολογικές” διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Και υποστηρίζει στη συνέχεια, «με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: «Αμαρτωλή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ιστορία του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας  πως «καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της διοίκησης του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, είπε πως «έως τώρα αντί να βελτιώνονται οι αστικές συγκοινωνίες, μια μονοπωλιακή κατάσταση, πήγαιναν στο χειρότερο. Δεν έχουμε καινούρια λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ υπάρχουν οχήματα χωρίς κλιματισμό και θέρμανση».

Σε συνδυασμό με την επιθυμία για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να βρει λύσεις για το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

«Είναι ένα πολύπλοκο θέμα το κυκλοφοριακό. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε σχέδιο για τους λεωφορειοδρόμους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση» ανέφερε ο δήμαρχος. «Έχει πάψει να είναι χωριό η Θεσσαλονίκη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μεγαλούπολης», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα για τους λεωφορειοδρόμους μίλησε για περαιτέρω αστυνόμευση, αλλά και για δημιουργία φυσικών εμποδίων, είτε με κολονάκια είτε με τείχος, ώστε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα τα λεωφορεία και να εμποδίζεται η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: