Kαλά όλοι οι Κύπριοι τουρίστες που βρίσκονται στη Βαρκελώνη: Καταδικάζει ο Αναστασιάδης




Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι Κύπριοι τουρίστες που βρίσκονται στη Βαρκελώνη σε οργανωμένη εκδρομή μέσω τουριστικών γραφείων , πληροφόρησε το ΥΠΕΞ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ.

Για όσους ενδεχομένως να βρίσκονται στην Βαρκελώνη ως μεμονωμένα σύνολα, χωρίς δηλαδή κράτηση μέσω γραφείου με οργανωμένη εκδρομή, καλούνται οι οικείοι τους που έχουν πρόβλημα στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα επικοινωνίας που έδωσε το ΥΠΕΞ .

Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από πηγές του Υπουργείου, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Μαδρίτη έχει επικοινωνήσει με την πλειοψηφία των Κυπρίων που είναι μόνιμοι κάτοικοι Βαρκελώνης. Από την μέχρι στιγμής πληροφόρηση, δεν υπάρχει Κύπριος ανάμεσα στα θύματα.

Το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι λειτουργεί και το σύστημα www.oikade.gov.cy ,το σύστημα δηλαδή προξενικής αρωγής που βοηθά στον εντοπισμό Κυπρίων στο εξωτερικό που χρειάζονται βοήθεια. Μέχρι στιγμής ένας Κύπριος έχει κάνει εγγραφή και πληροφορεί ότι είναι καλά.

Το Υπουργείο λαμβάνει επίσης τηλεφωνήματα από οικείους Κυπρίων που είναι στην Βαρκελώνη που πληροφορούν ότι οι δικοί τους είναι καλά.

Καταδίκη από Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Κυβέρνηση και το λαό της Ισπανίας.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Βαρκελώνη.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/08/2017 21:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: