Κάηκε εργοστάσιο και απειλήθηκαν σπίτια από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πρέβεζα




Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πρέβεζα φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Βιομηχανική Περιοχή έχει περιοριστεί και αυτή τη στιγμή δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος”, αναφέρουν ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται πλέον στην κατασβεση των πλαστικών που καίγονται στη ΒΙΠΕ της Πρέβεζας και η οποία θα γίνει με την ρίψη χώματος από μηχανήματτα του δήμου.

Στη «μάχη» της κατάσβεσης ρίχτηκαν από το μεσημέρι περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πρέβεζας και 3 αεροσκάφη PZL.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 13:00 στη ΒΙΠΕ της Πρέβεζας, στη Σκαμνούλα, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απείλησε τον οικισμό και το κλειστό γυμναστήριο, ενώ κατέστρεψε θερμοκήπια και ένα παλιό εργοστάσιο και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε από 50χρονο Πρεβεζάνο που έκοβε με τον τροχό του σίδερα και από τις σπίθες πήραν φωτιά ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά από πολύωρη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες η φωτιά τέθηκε νωρίς το βράδυ υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο της φωτιάς παραμένουν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 18 άνδρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημος απολογισμός των ζημιών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: