Είναι προφανές ότι παραμένουν οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη, λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή προς τα Ηνωμένη Εθνη και σε αρχηγούς κρατών με επισυναπτόμενο παράρτημα τις προτάσεις που υπέβαλε στο Κραν Μοντάνα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τη θέση πως πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι “εάν επανεκλεγεί τον Φεβράρη” να “συνεχίσει από εκεί που έμεινε”.

“‘Αρα είναι προφανές ότι αυτές οι υποχωρήσεις μένουν και αυτό που θα γίνει στη συνέχεια εάν εισακουστούν οι συγκεκριμένες εκκλήσεις, είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, από αυτές τις υποχωρήσεις και να δώσουμε και άλλες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι, μετά το μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «μαρτυρούμε καθημερινά την αποθράσυνση της Τουρκίας, την κλιμακούμενη ένταση και την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Αυτό που δεν βλέπουμε και δεν ακούμε είναι τις προτάσεις της Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αδιαλλαξία, πώς θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τί πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε για να μπορέσουμε ακριβώς να περάσουμε τις δικές μας θέσεις στη διεθνή κοινότητα και να σταματήσουμε τις όποιες κακόβουλες προθέσεις”.

Είναι γι’ αυτό που εμείς επιμένουμε ότι, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ απαιτείται μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, μια στρατηγική η οποία θα εδράζεται πάνω στην βασική αρχή ότι η Τουρκία δεν θέλει λύση του Κυπριακού και εμείς πρέπει να βρούμε τους τρόπους να την πιέσουμε ή να την πείσουμε να αλλάξει τις αδιάλλακτες θέσεις της, επεσήμανε

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην εφημερίδα “Πολίτης” και τή δήλωση του Προέδρου πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν ισχύουν όσα αναφέρει ο ‘Εσπεν Μπάρθ ‘Ειντε, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του κ. Αναστασιάδη όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί. Εάν επανεκλεγεί τον Φεβράρη, εάν ξεγελάσει τον κόσμο, θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Κανένας δυστυχώς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις σημερινές του δηλώσεις γιατί δεν έχει αξιοπιστία».

Είναι ξεκάθαρο, συνέχισε, «ότι αυτό που επιδιώκεται είναι την επόμενη φορά να προχωρήσουν από εκεί που έμειναν, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν τεθεί επικίνδυνες υποχωρήσεις όπως η εκ περιτροπής προεδρία, οι χρήστες, οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, τα βέτο, η αριθμητική ισότητα και την επόμενη φορά αυτό που θα μας ζητηθεί θα είναι να αποδεχθούμε τις εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα αλλά και την παραμονή του τουρκικού στρατού. Αλοίμονο μας εάν αυτή είναι η νέα στρατηγική μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι προτάσεις που υπέβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχουν αποσυρθεί, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «πώς ακριβώς έχουν αποσυρθεί αυτές οι προτάσεις, αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποστείλει επιστολή προς τα Ηνωμένα ‘Εθνη και σε άλλους αρχηγούς κρατών και περιλαμβάνει αυτές τις προτάσεις ως επισυναπτόμενο παράρτημα στην επιστολή του. ‘Αρα είναι προφανές ότι αυτές οι υποχωρήσεις μένουν και αυτό που θα γίνει στη συνέχεια εάν εισακουστούν οι συγκεκριμένες εκκλήσεις, είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, από αυτές τις υποχωρήσεις και να δώσουμε και άλλες», είπε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του κ. ‘Ειντε, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «εμείς δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 06/08/2017 13:41

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal