Η Ουάσιγκτον κλιμακώνει την πίεση εναντίον του Ερντογάν: Στις 7 Σεπτεμβρίου η δίκη των μελών της φρουράς του




Ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ανακρίσεις εις βάρος των μελών της φρουράς του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Eρντογάν, τα οποία κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην αμερικανική πρωτεύουσα, επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων, Αρμενίων και ομογενών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι εκ των φρουρών του κ. Ερντογάν έφεραν όπλα. Σύμφωνα με τους Νόμους των ΗΠΑ οι πράξεις τους τιμωρούνται αυστηρά και αναμένεται να επιβληθούν ποινές 15ετούς κάθειρξης για τους 19 κατηγορούμενους της προσωπικής φρουράς του Τούρκου Προέδρου.

Σημειώνεται ότι από τα μέλη της φρουράς, ο MUHSIN KOSE, ο YUSUF AYAR, και ο HARRETTIN EREN, όπως και ο Τούρκος πολίτης EYUP YILDIRIM ο οποίος διαμένει στο New Jersey και ο Αμερικανός τουρκικής καταγωγής SINAN NARIN που διαμένει στην πολιτεία της Virginia είναι κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ και θα δικαστούν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα από τις βουλές της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, όπως και άλλοι παράγοντες του αμερικανικού κράτους, έχουν υποσχεθεί ότι η έρευνα, αλλά και η τιμωρία των ενόχων, θα φτάσουν μέχρι το τέλος.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Κόλαφος για τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του αποτέλεσε το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, με το οποίο καταδικάζεται με έντονο τρόπο η βία εναντίον Αμερικανών πολιτών, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στην λεωφόρο Μασαχουσέτης, στην Ουάσιγκτον.

ΕΔΩ: ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: