Η κυβέρνηση θέλει μια Παιδεία που θα ισοπεδώνει τα πάντα προς τα κάτω, σχολιάζει ο Κικίλιας




Με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει το νομοσχέδιο για την Παιδεία και τα όσα έγιναν στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως θέλει μια Παιδεία που θα ισοπεδώνει τα πάντα προς τα κάτω προμοτάροντας τη μετριότητα την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λέει, πορεύεται με καθήκον να ενώσει και με ευθύνη να αναδείξει τα λαμπρά μυαλά.

«Σκεφτείτε τα χαμόγελα των γονιών τη στιγμή που μαθαίνουν πως το παιδί τους περνάει σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Αναλογιστείτε τώρα την απογοήτευση αλλά και το πείσμα του παιδιού που δίνει μάχη καθημερινά για γνώση, μέσα σε βρώμικα αμφιθέατρα, αφύλαχτα πανεπιστήμια, καταλήψεις και κυρίως χωρίς καμία επαγγελματική προοπτική. Μαζί φεύγουν και τα χαμόγελα των γονιών. Το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον της χώρας, μιας χώρας που θα σέβεται τα παιδιά της, περνάει μέσα από το στοίχημα για “αυτά τα χαμόγελα”» τονίζει ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως αυτά τα χαμόγελα δε θα γίνουν ποτέ πράξη, από τον κ. Τσίπρα, που όπως φάνηκε και χθες στη Βουλή, εκπροσωπεί ένα διαφορετικό κόσμο, μαζί με όσους θέλουν μια Παιδεία που θα ισοπεδώνει προς τα κάτω, τους πάντες και τα πάντα, προμοτάρουν τη μετριότητα στα Πανεπιστήμια, κόβουν τις γέφυρες με την αγορά εργασίας, δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας στα αμφιθέατρα και τέλος θεωρούν “έγκλημα” να πηγαίνει κανείς μπροστά ανάλογα με τις δυνατότητές του.

«Η Ελλάδα, στον 8o χρόνο της κρίσης της, χρειάζεται νέους και νέες που θα πατήσουν γερά στα πόδια τους και όχι άνεργους πτυχιούχους που θα έχουν μια ζωή με επιδόματα» δηλώνει ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως «και σε αυτό το τεράστιο εθνικό θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πορεύεται με Καθήκον να ενώνει και όχι να διχάζει, με Ευθύνη να αναδείξει τα λαμπρά μυαλά και όχι να τα διώξει από τη χώρα, με Σημαία τις ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι την καταδίκη μιας γενιάς σε μόρφωση κατώτερου επιπέδου».

Πέρασε ο νόμος για τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ρήγμα για άσυλο από Δημήτρη Καμμένο

02/08/2017 15:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: