Η Γερμανία “μπλοκάρει” την Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία: “Μήλον της έριδος” οι κρατούμενοι




Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό Πρακτορείο, REUTERS, η Γερμανία μπλοκάρει, μέχρι νεοτέρας, την τελωνειακή διεύρυνση της Ε.Ε. με την Τουρκία.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα υπάρξει διαδικασία για την διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης», δήλωσε χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. MERKEL, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε, υποστηρίζοντας πως το κράτος Δικαίου στην Τουρκία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, και ζήτησε για άλλη μία φορά να αφεθούν ελεύθεροι Γερμανοί κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές.

Το ψήφισμα για τη διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης θα πρέπει να έχει τη θετική ψήφο των χωρών-μελών της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και το γερμανικό ΌΧΙ μπορεί θα εκληφθεί ως βέτο από τη γερμανική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

«Εμείς, ως γερμανική Κυβέρνηση εκτιμούμε πως τους ερχόμενους μήνες δεν θα είναι δυνατή η συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενη διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης», υποστήριξε η Γερμανίδα Καγκελάριος και διευκρίνισε πως την άποψη αυτή πρόκειται να μεταφέρει και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J.C. JUNCKER, σήμερα, κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Για το θέμα της απελευθέρωσης της άδειας εισόδου για Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη, η A. MERKEL δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για την τρομοκρατία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: