Η εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Χριστοφορίδη προκάλεσε τη συγνώμη της “Ελευθερίας του Τύπου”




Η εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου” απολογήθηκε στον κ. Γιώργο Χριστοφορίδη, σύμβουλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, για ένα δημοσίευμα που αφορούσε την επίσκεψη του στη Γαλλική Γουιάνα για να παραβρεθεί στην εκτόξευση.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο κ. Χριστοφορίδης ήταν και εκδότης του “Χωνιού”, που δεν είναι πια, υπανισσόμενη ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τα έξοδα του. Ο σύμβουλος του υπουργού διέψευσε το δημοσίευμα και έστειλε σχετική επιστολή, που δεν δημοσιεύθηκε, ενώ η εφημερίδα επανήλθε με νέο δημοσίευμα ότι παρανομεί, κατέχοντας ταυτόχρονα τις ιδιότητες του εκδότη και του συμβούλου του κ. Παππά.

Ο κ. Χριστοφορίδης απάντησε με εξώδικο, η οποία αναγκάστηκε να το δημοσιεύσει, να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον σύμβουλο του κ. Παππά.

Το κείμενο, όπως το δημοσίευσε η Ελευθερία του Τύπου ακολουθεί:

Η εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Χριστοφορίδη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία του Γεωργίου Χριστοφορίδη για δημοσίευμα που τον αφορούσε:

«Σχετικά με το από 30-06-2017 κείμενο-δημοσίευμα της εφημερίδας μας στη στήλη με τον τίτλο ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ που αφορούσε στον Γεώργιο Χριστοφορίδη του Ευαγγέλου, σύμβουλο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και σχετικά με το από 9-8-2017 κείμενο-δημοσίευμα που αφορούσε πάλι στον ίδιο και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρουμε τα εξής.

Στο πρώτο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…Ένα παλικάρι που κουβαλάει συνεχώς μαζί του, ονόματι Χριστοφορίδης, που είναι, λέει, εκδότης εφημερίδας άκρως υποστηρικτικής στο έργο Παππά. ονόματι “Χωνί”, τι το ήθελε στη Γαλλική Γουιάνα; Και ποιος του πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού; Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, διατροφή, μετακινήσεις…» εμφανίζοντας τον Ko Χριστοφορίδη να κατέχει ταυτόχρονα τόσο την ιδιότητα του συμβούλου του Υπουργού Κου Παππά όσο και την ιδιότητα του εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας το ΧΩΝΙ, ήτοι εμφανίζοντάς τον στο αναγνωστικό κοινό ως παρανομούντα, αφού οι δύο ως άνω ιδιότητες είναι νομικά ασυμβίβαστες. Στο δεύτερο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…επιχειρεί κυρίως μέσω του Ν. Παππά (θέση μετακλητού έχει στο γραφείο του ο δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας “Χωνί” και υποψήφιος των ΑΝΕΛ στον Πειραιά Γ. Χριστοφορίδης…» εμφανίζοντάς τον πάλι να παρανομεί για τον ως άνω αναλυτικά αναφερόμενο ίδιο λόγο.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και προς άρση της προσβολής αναφέρουμε ότι ο Γεώργιος Χριστοφορίδης του Ευαγγέλου, σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έχει αποχωρήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο “ΤΟ ΧΩΝΙ” από τον Νοέμβριο του 2015, ήτοι δύο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και επομένως ουδέποτε από τότε μέχρι και σήμερα συνέπεσαν στο πρόσωπό του οι ιδιότητες του συμβούλου στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης και του μετόχου της εταιρείας που είναι η ιδιοκτήτρια της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο “ΤΟ ΧΩΝΙ”. Για τον λόγο αυτό ζητούμε συγγνώμη για την αναλήθεια των ως άνω δημοσιευμάτων μας τα οποία ανακαλούμε πλήρως».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: