Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Ο θάνατος 18χρονου υπόδικου στις Κεντρικές Φυλακές αλλά και το θέμα που προέκυψε μετά τους ισχυρισμούς του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι παρακολουθείται, καθώς και οι αντιδράσεις κομμάτων για τη συνάντηση Κυπριανού-Έιντε σε διαμέρισμα, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι διαμαρτυρίες για τη συμφωνία του Συνεργατισμού με την Altamira για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον Ιούλιο και το πόθεν έσχες αξιωματούχων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καθαρή η ΚΥΠ!» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι μετά τους ισχυρισμούς του στο Εθνικό Συμβούλιο περί παρακολούθησής του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε με τον διοικητή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δόθηκαν εξηγήσεις και το θέμα έληξε. Αλλού, γράφει για μποϊκοτάζ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παραθέτει απόψε ο Ειδικός Σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Επίσης, γράφει ότι κλείνουν τα wi-fi σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Το κελί έγινε τάφος για 18χρονο υπόδικο» και γράφει ότι ο Αντρέας Σωφρονίου από τη Λεμεσό βρέθηκε χθες τα ξημερώματα νεκρός στο πάτωμα του κελιού του, πιθανόν μετά από χρήση του χημικού ναρκωτικού “Dream”. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι μετά την καταγγελία του ότι παρακολουθείται, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ βρέθηκε κατηγορούμενος από τον ενδιάμεσο χώρο για το ότι κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα συνάντηση με τον Έιντε. Επίσης, γράφει ότι η θερμοκρασία σημείωσε ρεκόρ 30ετίας τον Ιούλιο.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Φωτιές για κρυφό ραντεβού» και γράφει ότι μπουρλότο πήρε το κομματικό σκηνικό μετά τη σύγκρουση υψηλών τόνων στο Εθνικό Συμβούλιο και την καταγγελία του ηγέτη του ΑΚΕΛ ότι παρακολουθείται από την ΚΥΠ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακυρώθηκαν δώδεκα προαγωγές στη Cyta. Επίσης, αναφέρεται στα διαδικαστικά ζητήματα που καλείται να λύσει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες αξιωματούχων, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ατάραχος Ιωνάς για θάνατο 18χρονου υπόδικου» και γράφει ότι με μια εκκωφαντική σιωπή επέδειξε την παντελή αδιαφορία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τον θάνατο του 18χρονου στις Κεντρικές Φυλακές. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις για την απόφαση να συνεργαστεί η Συνεργατική Τράπεζα με την ισπανική Altamira. Επίσης γράφει ότι είναι στον αέρα η νομοθεσία για τα γραφεία κηδειών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” έχει τίτλο «Φόβοι για εκποιήσεις λόγω συμφωνίας Συνεργατισμού για μη εξυπηρετούμενα δάνεια» και γράφει ότι δεκάδες πελάτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη για τη συμφωνία να διαχειριστεί η Altamira τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε άλλο θέμα γράφει για την πιθανότητα επεμβάσεων στο DNA εμβρύων, για να σταματήσει η εκδήλωση ασθενειών. Επίσης γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον διοικητή της ΚΥΠ μετά τον ισχυρισμό ότι παρακολουθείται.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/08/2017 07:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: