Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή επίθεση με βλήμα σε αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Δαλίου, το πόθεν έσχες των κρατικών αξιωματούχων, τα «ανοικτά μέτωπα» για την Κυβέρνηση και η προεκλογική του Προέδρου της Δημοκρατίας, προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν την «καρατόμηση» κομματικού στελέχους του ΔΗΚΟ, το φόνο στον Άγιο Δομέτιο, τις νέες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, την επιστολή του Προέδρου στον ΓΓ του ΟΗΕ, την επίσκεψη προσφύγων στη Γύψου, τα αποχετευτικά τέλη, την πυρκαγιά στη Ζάκυνθο και την εθνική στρατηγική για τα σπάνια νοσήματα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Χτύπημα με βλήμα» γράφει ότι η χθεσινή επίθεση με τον εκτοξευτή βλήματος και την ολοκληρωτική καταστροφή αποθήκης και του περιεχομένου της, από τη φωτιά που ακολούθησε, στη βιομηχανική περιοχή Δαλίου, ήρθε μετά τον πόλεμο φυσικής αλληλοεξόντωσης προσώπων αντίπαλων ομάδων που ασκούσαν έλεγχο διαφόρων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και εμπορίας ποτών και άλλων ειδών, στις διάφορες επαρχίες. Αλλού γράφει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος καρατομεί από το ΔΗΚΟ το στέλεχος του κόμματος Γιάννο Λακκοτρύπη, παρόλο που γνωμάτευση του δικηγορικού του γραφείου τον δικαιώνει. Σε άλλο θέμα γράφει για το χθεσινό έγκλημα στον Άγιο Δομέτιο και αναφέρει ότι «το ερωτικό πάθος έφερε μαχαιρώματα».

Η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Χιλιάδες σπεύδουν για το πόθεν έσχες» ότι την ώρα που η κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Πόθεν Έσχες, η οποία καλείται να ελέγξει και να δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις μόλις 75 αξιωματούχων (Προέδρου Δημοκρατίας, Υπουργών, Βουλευτών), έχει πελαγώσει από τα επισυνημμένα, το τριμελές συμβούλιο -που διορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο για να ελέγξει τη συμμόρφωση χιλιάδων άλλων αξιωματούχων και πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων όσον αφορά τη δική τους υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες- βρίσκεται ουσιαστικά σε αδιέξοδο. Αλλού γράφει ότι σε πρόσθετες καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Πάφου και κάνει λόγο για «πλιάτσικο και με τα χαλίτικα». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος αναμένεται να ετοιμάσει σήμερα επιστολή-απάντηση στον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Τρέχει σε 5 ανοικτά μέτωπα» και αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα, από τον Σεπτέμβρη μέχρι και το τέλος του έτους, θα είναι μια περίοδος έντονων διεργασιών επί του συνόλου των σημαντικών ζητημάτων που περιλαμβάνει η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής και ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο αυτών των διεργασιών θα βρεθούν πρώτα και κύρια το Κυπριακό, καθώς επίσης τα ευρωτουρκικά, οι περιφερειακές σχέσεις και η ενέργεια. Αλλού γράφει ότι ομαδική επίσκεψη στα άγια χώματα του κατεχόμενου χωριού τους πραγματοποίησαν χθες πρόσφυγες από τη Γύψου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα αποχετευτικά τέλη είναι φέτος αναθεωρημένα για άλλους προς τα πάνω και για άλλους προς τα κάτω.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ρυθμοί εκλογών για Προεδρικό και ΔΗΣΥ» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η προεκλογική του Νίκου Αναστασιάδη για τις επικείμενες προεδρικές έχει προ πολλού ξεκινήσει και προχθές Σάββατο στην εξοχική κατοικία του Τροόδους τέθηκαν οι βάσεις και έγινε ο σχεδιασμός για την επίσημη έναρξή της, όσο κι αν Προεδρικό και ΔΗΣΥ δεν το παραδέχονται. Σε άλλο θέμα γράφει για «χέρι εμπρηστών πίσω από την κόλαση φωτιάς στη Ζάκυνθο». Αλλού γράφει «η εθνική στρατηγική για τα σπάνια νοσήματα να βγει από τα συρτάρια. Χρειάζεται εκσυγχρονισμό».

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/08/2017 07:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: