Οι δύο πρώην πρόεδροι Μπους εναντίον του Τραμπ: Απευθύνουν έκκληση για απόρριψη ρατσισμού και μίσους




Δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και ο γιος του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, απηύθυναν σήμερα έκκληση στους συμπατριώτες τους να «απορρίψουν το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος σε κάθε τους μορφή», μετά τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

Η σύντομη αλλά ηχηρή ανακοίνωση αυτή του 41ου και του 43ου προέδρου των ΗΠΑ εκδόθηκε λιγότερες από 24 ώρες μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ο νυν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους Ντόναλντ Τραμπ, όταν εξίσωσε τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής –ένας υποστηρικτής των οποίων σκότωσε μια νέα γυναίκα το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ– και τους διαδηλωτές των αντιρατσιστικών οργανώσεων.

«Την ώρα που προσευχόμαστε για το Σάρλοτσβιλ, ανακαλούμε στη μνήμη μας αυτές τις θεμελιώδεις αλήθειες που αναγράφονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από τον επιφανέστερο των πολιτών αυτής της πόλης (σ.σ. τον Τόμας Τζέφερσον): “όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί ίσοι, έχουν προικιστεί από τον Δημιουργό με ορισμένα απαράγραπτα δικαιώματα”» γράφουν ο πατέρας και ο γιος Μπους.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αλήθειες είναι αιώνιες διότι είμαστε οι μάρτυρες της ευπρέπειας και του μεγαλείου της χώρας μας», καταλήγουν.

16/08/2017 20:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: