Φωτιές παντού, τιτάνια η μάχη: Κρίσιμες ώρες για τα πύρινα μέτωπα στην Βόρειοανατολική Αττική




Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.

«Είναι πολύ κρίσιμη ώρα- δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τους επιτελείς όλων των φορέων.

«Το Μικροχώρι και το Μετόχι -τόνισε- είναι το στρατηγικό σημείο άμυνας, που ελπίζω να κρατήσει μέχρι το βράδυ».

Το μεγάλο βάρος των προσπαθειών του μηχανισμού, έχει πέσει εκεί, με στόχο να μην περάσει η πυρκαγιά τον λόφο προς το Καπανδρίτι, κάτι που απειλεί εδώ και ώρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι επικεφαλείς των επιχειρήσεων, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προς την πλευρά του Βαρνάβα, καθώς και προς το Σέσι Γραμματικού, όπου όμως φαίνεται η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και ο Βαρνάβας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κήρυξε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός της γραμματέας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τη δημοτική ενότητα Καλάμου και τη δημοτική ενότητα Καπανδριτίου του δήμου Ωρωπού, καθώς και τη δημοτική ενότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13-08-2017.

Περιφέρεια Αττικής: Να απευθύνονται στον δ. Ωρωπού για διαμονή και διατροφή οι πολίτες που επλήγησαν
Να απευθυνθούν στο δήμο Ωρωπού για κάλυψη αναγκών διαμονής και διατροφής, οι πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες επλήγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Οπως σημειώνεται, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Δημοτικές Ενότητες Καλάμου και Καπανδριτίου του δήμου Ωρωπού και η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αιτήματα επιχειρήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά. Επίσης, η καταγραφή των ζημιών σε οικείες θα ξεκινήσει άμεσα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή Κούμπερι του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δάσος με πεύκα, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει και δάσος με έλατα.
Στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Χαλανδρίτσα και την Πάτρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: