Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα: Κάλυψε μέρος της απογοήτευσης για το πάθημα στην Σουηδία




Μετά από καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα και πήρε το πρώτο του τρίποντο σε δύο αγώνες στη φετινή Super League. Οι Πρίγιοβιτς (42΄), Πέλκας (54΄) και Μακ (59΄) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ η Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με πέναλτι του Νούνες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να παίξει επιθετικό ποδόφαιρο, να καλύψει μέρος της απογοήτευσης για το αγωνιστικό του πάθημα το βράδυ της Πέμπτης στην Σουηδία και δημιούργησε πλήθος ευκαιριών και στα δυο ημίχρονα αλλά μόλις στο δεύτερο μέρος κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη.

Στο 9΄ η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας μεταβίβασε στον Λημνιό, αυτός σούταρε , αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε δύσκολα.

Στο 21′ ένα δυνατό σουτ του Λημνιού η μπάλα εξοστρακίστηκε από το κάθετο δοκάρι του Γιαννακόπουλου κι έφυγε άουτ, ενώ την ίδια άστοχη κατάληξη είχε μετά από δυο λεπτά και μια κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Πολύ καλή ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ και στο 41′ με τον Σάκχοφ που δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπαλα στα δίχτυα της Κέρκυρας, αλλά στην επόμενη φάση ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και τον γκολκήπερ της φιλοξενούμενης ομάδας κι έστειλε την μπαλα στα αντίπαλα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάκχοφ ανέτρεψε τον Νούνες εντός περιοχής και το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής μετέτρεψε σε γκολ, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που το κέρδισε ισοφαρίζοντας τον αγώνα (1-1).

Στην επανάληψη ο Πέλκας πολύ σύντομα λύνει το αδιέξοδο όταν στο 54′ με προβολή στέλνει την μπαλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1.

Σύντομα έγινε και το 3-1. Στο 59′ ο Ρόμπερτ Μακ ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, από ασίστ του Κάμπος πλάσαρε την εστία του Γιαννακόπουλου για να διασφαλίσει ο ΠΑΟΚ την σχεδόν άνετη νίκη του στο χθεσινό παιχνίδι, μετά την αγωνιστική ανασφάλεια και αστοχία του στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις όποιες μικρές δυσκολίες του έβαλε από το ξεκίνημα η Κέρκυρα, και κερδίζοντας τους βαθμούς της νίκης, έβαλε μια μικρή υποθήκη για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον απρόσμενο αποκλεισμό της Ευρώπης. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο, όταν πέτυχε και τα δυο γκολ που του χάρισαν την νίκη. Αυτό ήταν το πρώτο από τα 7 εντός έδρας παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ έδωσε χωρίς τους φιλάθλους του λόγω της ποινής που μεταφέρει από την περυσινή σαιζόν και τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου.

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κίτρινες κάρτες: Σάκχοφ.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (65′ Πούγγουρας), Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα, Πέλκας, Λημνιός (58′ Μάκ), Πρίγιοβιτς (79′ Κουλούρης).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (62′ Μπάουμαν), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (52′ Επστάϊν), Ντουαλά, Ζορμπάς (75′ Μεληκιώτης).

Ντ. Κ. , AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: