Εστιάζουμε στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων στα νοσηλευτήρια, λέει ο Γιώργος Παμπορίδης




“Η κυβέρνηση εστιάζει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα δημόσια νοσηλευτήρια”, απαντά ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Γιώργος Παμπορίδης, στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

«Χαιρετίζω με ικανοποίηση την απόφαση του προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου να ασχοληθεί με θέματα Υγείας και μάλιστα να επισκεφθεί ένα από τα Νοσοκομεία μας και να πληροφορηθεί για τα προβλήματα της καθημερινότητας των Κυπρίων πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Κύπριος υπουργός Υγείας.

Σημειώνει πως «η κυβέρνηση Αναστασιάδη όσο κανένας άλλος στο παρελθόν, διαπιστώνοντας την ανάγκη της πλήρους μεταρρύθμισης του συστήματος που εισήγαγαν οι Βρετανοί, προχώρησε αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος στην πλήρη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας και εισήγαγε την Αυτονόμηση και το ΓεΣΥ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών να την αποτρέψουν».

Ο Γιώργος Παμπορίδης αναφέρει πως «μετά την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στις 16 Ιουνίου 2017, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των οργανωμένων ασθενών και τις συντεχνίες των εργαζομένων εστιάζουμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, μέχρις ότου να αρχίσει να αποδίδει η Αυτονόμηση τους αναμενόμενους καρπούς.

Με πράξεις και όχι με λόγια, αυξάνουμε τον αριθμό των ιατρών κι άλλων επαγγελματιών που υπηρετούν παρέχοντας μισθολογικές αναβαθμίσεις και κίνητρα, μειώνουμε τις λίστες αναμονής με απογευματινά προγράμματα λειτουργίας χειρουργείων και παραπομπές στον ιδιωτικό τομέα και εισάγουμε νέες υπηρεσίες όπως την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γ.Ν. Λεμεσού που επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της Κύπρου.

«Σε ό,τι αφορά την κατηγορία του κ. Παπαδόπουλου ότι καθυβρίζω τους πολιτικούς μου αντιπάλους, τον προκαλώ να μου πει έστω και μια περίπτωση όπου καθύβρισα οποιονδήποτε πολιτικό αλλιώς παραμένει έκθετος» συνεχίζει.

Ο υπουργός προσθέτει ότι για τον ίδιο στην Υγεία δεν υπάρχει χώρος για “πολιτικούς αντιπάλους”. Ο σκοπός, σημειώνει, «δεν μπορεί παρά να είναι κοινός για την υπηρεσία του Κύπριου πολίτη. Γι`αυτό αν όντως το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου είναι ειλικρινές και δεν εντάσσεται στα πλαίσια της όψιμης ευαισθητοποίησης του σε κοινωνικά θέματα εν όψει προεδρικών εκλογών, στο πρόσωπό μου δεν θα βρει αντίπαλο αλλά σύμμαχο. Μηδενιστικές προσεγγίσεις που απλώς δυσφημούν τα Νοσηλευτήρια, παραγνωρίζουν την τεράστια προσφορά τους στον Κύπριο πολίτη και ρίχνουν νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον να απαξιωθεί το έργο που επιτελείται καθημερινά στα Δημόσια Νοσοκομεία», καταλήγει ο Γιώργος Παμπορίδης.

Στο έλεος του Θεού αφέθηκαν νοσοκομεία και ασθενείς, τονίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/08/2017 20:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: