Επίθεση Γερμανού υπουργού Δικαιοσύνης στον Τραμπ για δηλώσεις του μετά τη Βιρτζίνια




Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας καταδίκασε σήμερα τα τελευταία σχόλια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα βίαια επεισόδια που οφείλονταν σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής στη Βιρτζίνια, λέγοντας πως ο αντισημιτισμός ή ο νεοναζιστικός ρατσισμός δεν πρέπει να υποτιμώνται από κανέναν.

Χθες Τρίτη, ο Τραμπ προκάλεσε περαιτέρω αντιδράσεις όταν δήλωσε πως αυτοί που διαμαρτύρονταν εναντίον των ακροδεξιών ακτιβιστών ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για τις βιαιότητες.

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν μια μέρα αφού είχε υποκύψει στις πιέσεις που δεχόταν και είχε καταδικάσει ρητά την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες οργανώσεις που διακηρύσσουν την υπεροχή των λευκών.

«Είναι αφόρητο το πώς ο Τραμπ δικαιολογεί τώρα τη βία των δεξιών ορδών στο Σάρλοτσβιλ», αναφέρει ο Μάας σε δήλωση που εξέδωσε, αντανακλώντας ανησυχίες σε όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας σχετικά με την προεδρία του Τραμπ.

«Δεν πρέπει κανένας να υποτιμά τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό των νεοναζί», δήλωσε ο Μάας.

Ο Μάας, ένας σοσιαλδημοκράτης μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, είναι ο πιο υψηλόβαθμος γερμανός πολιτικός που σχολιάζει αυτή την πιο πρόσφατη αλλαγή στη ρητορική του Τραμπ για τη βία.

16/08/2017 13:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: