Δύο νεκροί, 10 συλληφθέντες από την επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Μαδούρο

Vice-President of the National Assembly Freddy Guevara (L) delivers remarks during the ‘Meeting in Defense of the Constitution’ Forum in Caracas, Venezuela, 06 August 2017. EPA, MIGUEL GUTIERREZ
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 συνελήφθησαν κατά την επίθεση κατά της στρατιωτικής βάσης της Βαλένσια, στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος τη χώρας Νικολάς Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Χεσούς Σουάρες Τσούριο, διευκρίνισε ότι και οι δύο προέρχονται από την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ)», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια τηλεόραση.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ματαίωσε «τρομοκρατική επίθεση» κατά του στρατού

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ματαίωσε το βράδι της Κυριακής «τρομοκρατική επίθεση» κατά στρατιωτικής βάσης, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει άνδρες με στρατιωτική περιβολή να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ανταρσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Τα ξημερώματα, τρομοκράτες εισέβαλαν στο Φορτ Παραμακάι στη Βαλένσια», σε απόσταση 180 χιλιομέτρων βόρεια του Καράκας, και επετέθησαν κατά των στρατιωτικών, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης.

Επτά άτομα συνελήφθησαν και «δίνουν πληροφορίες», δήλωσε από την πλευρά του ο στρατηγός Ρεμίγιο Σεμπάγιος.

Το βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί σε μονάδα τεθωρακισμένων της Βαλένσια κυκλοφορούσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Εδειχνε έναν άνδρα που παρουσιαζόταν ως αξιωματικός να αναγγέλλει «νόμιμη ανταρσία κατά της φονικής τυραννίας του Νικολάς Μαδούρο».

«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, είναι μία πολιτική και στρατιωτική πράξη για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», έλεγε ο άνδρας που παρουσιάσθηκε ως λοχαγός Χουάν Καγουαριπάνο, περιστοιχισμένος από 15 άνδρες με στολές παραλλαγής, ορισμένοι από τους οποίους οπλοφορούσαν.
«Απαιτούμε τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές», έλεγε ο άνδρας.

«Απόλυτη ομαλότητα»

Σημαντικός πυλώνας της τσαβικής εξουσίας, ο ισχυρός στρατός της Βενεζουέλας έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να προσχωρήσει στο κίνημα διαμαρτυρίας, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 125 ανθρώπων από τις αρχές του Απριλίου.

«Απόλυτη ομαλότητα επικρατεί στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας», διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, σύμφωνα με το οποίο «όσοι ονειρεύονται το αντίθετο θα βρουν απέναντί τους το ηθικό του εθνικού μπολιβαριανού στρατού».

06/08/2017 23:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Καράκας, Venezuela

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal