Διαμαρτυρία σε ΟΗΕ και ΕΕ από Δήμο Μόρφου για την απαγόρευση στον Άγιο Μάμα




Επιστολές διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποστέλλει σήμερα ο Δήμος Μόρφου, μετά την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Μάμα, ενώ επιδιώκει και συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση της της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης κωμόπολης, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, είπε ότι επιδόθηκε επιστολή για συνάντηση του Δήμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα επιδοθούν επιστολές για συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανέφερε επίσης ότι η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβούλιο Μόρφου συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για τα επόμενα μέτρα που θα παρθούν, μετά την απαγόρευση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Μάμα.

«Θα αποσταλεί σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και στους πέντε Πρέσβεις των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε ο κ. Χατζηαβραάμ.

Συμπλήρωσε ότι σήμερα θα σταλεί και επιστολή του Δήμου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, με την οποία θα καταδικάζεται το γεγονός.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τη μετάβαση εποίκων στο Χαλά Σουλτάν, ο Δήμαρχος Μόρφου απάντησε ότι αυτό είναι θέμα της Κυβέρνησης, ενώ είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της Ένωσης Δήμων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Χατζηαβραάμ ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια ένδειξη για την φετινή απαγόρευση των κατοχικών αρχών ενώ είπε ότι ο ίδιος δεν θα καλέσει κανέναν συνδημότη του να μεταβεί στον Άγιο Μάμα, καθώς είπε ότι αν συμβεί οτιδήποτε, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα αναλάβουν την ευθύνη.

Όσον αφορά τα σχόλια «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους για μετακίνηση της γιορτής, ο Δήμαρχος είπε τέλος ότι δεν μπορούν να μετακινούνται οι θρησκευτικές εορτές.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/08/2017 15:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: