Δεν έπρεπε να επιτραπεί το “πανηγύρι” για τους βομβαρδισμούς, λέει η ΕΔΕΚ: Δεν θέλει άνοιγμα Δερύνειας




“Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να επιτρέπει να μεταφέρονται οι Τουρκοκύπριοι εθνικιστές και οι έποικοι για να πανηγυρίζουν για τους βομβαρδισμούς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Με αφορμή το άρθρο κόλαφος που δημοσίευσε η ισραηλινή ιστοσελίδα Arutz Sheva αναφορικά με τις μεθοδεύσεις των Τούρκων για την εισβολή στην Κύπρο και τους εορτασμούς στα κατεχόμενα για τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας, σημειώνουμε πως το γεγονός των πανηγυρισμών για τους βομβαρδισμούς είναι από μόνο του πρόκληση.

“Συνεπώς από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης δεν έπρεπε να επιτρέπεται να μεταφέρονται οι Τουρκοκύπριοι εθνικιστές και οι έποικοι για να πανηγυρίζουν για ένα τέτοιο γεγονός”, καταλήγει.

Επίσης η ΕΔΕΚ τάσσεται κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας.

“Η αποζημίωση από την κυπριακή κυβέρνηση των απαλλοτριώσεων των επηρεαζόμενων ακινήτων στα κατεχόμενα από τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας, είναι επιεικώς απαράδεκτη και κατακριτέα.

Καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας καθώς εκτιμούμε ότι αυτό θα αποβεί αρνητικός παράγοντας στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής και θα ενισχύσει τη μετάβαση των τουριστών από την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ως ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα η διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων και της διόδου Πυροΐου ως αντιστάθμισμα των υπολοίπων οδοφραγμάτων που άνοιξαν και δρουν προς όφελος της Τουρκοκυπριακής πλευράς. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σταματήσει τις εργασίες διάνοιξης οδοφράγματος Δερύνειας εάν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι”, αναφέρει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/08/2017 13:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: