Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από τις φωτιές στην Ηλεία: Σε εξέλιξη η φωτιά…




Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές βρίσκεται η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω. Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

20/08/2017 21:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάτρα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: