Aποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ με 2-0: Μία από τις χειρότερες βραδιές του Δικέφαλου




Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές στην Ιστορία του βίωσε ο ΠΑΟΚ στην «Jamtkraft Arena», όπου γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στα play off τουαπό την «πρωτάρα», Έστερσουντ. Το 3-1 της Τούμπας δεν αρκούσε στους Θεσσαλονικείς, που μέσα σε 7 λεπτά στην επανάληψη (71΄-77΄) δέχτηκαν δύο τέρματα από τον ίδιο παίκτη (Γκόντος) και με το 2-0 η σουηδική ομάδα θα βρεθεί αύριο στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.

Έτσι με αυτόν τον εξαιρετικά αρνητικό και ασυνήθιστο τρόπο  ο ΠΑΟΚ γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την μικρή και σχεδόν ημιεπαγγελματική ομάδα της Σουηδίας, την Εστερσουντ από την οποία και αποκλείστηκε χθες πετώντας την μοναδικη ευκαιρία της πρόκρισης στην φάση των ομίλων του Europa League.

Η ελληνική ομάδα έκανε από τα πιο αρνητικά παιχνίδια της με παίκτες που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, με προπονητή που δεν είχε κανένα σχέδιο αγωνιστικής αντίδρασης και με ελλιπέστατη αγωνιστική ποιότητα.

Η σουηδική ομάδα είχε ρυθμό, έξυπνη τακτική και με τον κορυφαίο παίκτη της Γκόντος, αξιοποίησε την υπέροχή της στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε τα δυο γκολ που την ωδήγησαν για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορια της στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τον αγώνα με φανερή διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου, αφυπνίστηκε όταν στο 77′ δέχτηκε και το δεύτερο γκολ αλλά ήταν αργά να ανατρέψει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Η μόνη ευκαιρία που είχε να ανατρέψει την οδυνηρή γι’ αυτόν κατάσταση ήταν στο 4ο των κθυστερήσεων.  Τότε ο Ενρίκε εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάτος τη δεύτερη, αλλά οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα για να λήξει το παιχνίδι μετά τηνν φάση αυτή. Ευθύνες ασφαλώς θα ζητηθούν και πρέπει να αποδοθούν στους αρμοδιους της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης που μετά από χρόνια μένει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόβσκι (Πολωνία).

Κίτρινες κάρτες: Μουκίμπι, Πέντερσον, Εντουαρντς, Αϊές, Νούρι- Μάτος, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (60′ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68′ Βίνγκντρεν), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90′ Μενσά) και Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

Στον αγώνα κόπηκαν 5697 εισιτήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: