Αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο ζητούν οι υπουργοί Εξωτερικών της ASEAN




Οι υπουργοί των Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) παρότρυναν σήμερα τόσο την Βόρεια Κορέα, όσο κι όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ASEAN εκφράζουν “τις βαθιές ανησυχίες τους για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμαστικών εκτοξεύσεων δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) την 4η και την 28η Ιουλίου, αλλά και των δύο πυρηνικών δοκιμών που έγιναν μέσα στο 2016.”

“Οι εξελίξεις αυτές απειλούν σοβαρά την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπό την έννοια αυτή, παροτρύνουμε σοβαρά την Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της υπό τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,” τόνισαν χαρακτηριστικά οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ASEAN.

Οι ΥΠΕΞ της ASEAN αποδέχτηκαν Κώδικα Συμπεριφοράς για την Νότια Σινική Θάλασσα που θα υποβληθεί στην αυριανή διάσκεψη μεταξύ της ASEAN και της Κίνας

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) ενέκριναν σήμερα το πλαίσιο ενός Κώδικα Συμπεριφοράς, στην Νότια Σινική Θάλασσα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο κώδικας αυτός θα υποβληθεί για την υιοθέτηση της εφαρμογής του στην διάσκεψη μεταξύ της ASEAN και της Κίνας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων.

05/08/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Μανίλα, Philippines

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: