Αγκαλιά με τους ομίλους ο ΠΑΟΚ: Νίκησε 3-1 την Έστερσουντ, έβαλε θεμέλια για την πρόκριση




Bρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, εντούτοις, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε αποτελεσματικά και υπέταξε απόψε στην Τούμπα, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ του Europa League, την Εστερσουντ με 3-1, βάζοντας έτσι γερά θεμέλια για την πρόκρισή του στους ομίλους της διοργάνωσης εν όψει της ρεβάνς (24/8) στη Σουηδία.

Ο Νούρι, με πέναλτι, στο 21′ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τους Μάτος (38′) και Πρίγιοβιτς (77′, 88′ πέναλτι), να σκοράρουν για τον «Δικέφαλο».

«Φλύαρος» μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να μπορεί, ωστόσο, να διασπάσει την καλά δομημένη αμυντική γραμμή της Εστερσουντ. Συνέπεια, αποτέλεσε κάθε προσπάθεια των παικτών του να φτάσουν στην εστία του Κεϊτά να πέφτει στο κενό. Το σκηνικό έγινε χειρότερο για τον «Δικέφαλο» στο 20′, όταν ο Ρέι, μετά από κακή συνεννόηση με τον Λέοβατς, ανέτρεψε τον Άιες στην περιοχή και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Νούρι, ένα λεπτό αργότερα, από την άσπρη βούλα έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους Σουηδούς. Με την κερκίδα να «γκρινιάζει» σχεδόν σε κάθε απόφαση του διαιτητή και να δυσφορεί με κινήσεις των «ασπρόμαυρων», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει στο 38′ , με όμορφη κεφαλιά από τον Μάτος και να ισοφαρίσει σε 1-1. Δραστήριες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αμφότερες οι ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να χάνει κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64′ και 66′ με τους Μακ, Πρίγιοβιτς, αντίστοιχα. Τα γκολ τα βρήκε, τελικά, από τον τελευταίο. Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε, αρχικά, στο 77′, με κεφαλιά και στο 88′ με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ενρίκε από τον Κεϊτά, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

* «Θόρυβο», τραγουδώντας συνθήματα για την ομάδα τους, έκαναν φτάνοντας στην Τούμπα για το ματς, λιγοστοί φίλαθλοι της Εστερσουντ. Τοποθετήθηκαν, στην πορεία, στη θύρα 8 του γηπέδου, από όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση
* Μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, μαζί με τον προπονητή τους Ηλία Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, όπως και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.
* Αποθεώθηκε από την κερκίδα, στην είσοδό του στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ Μακ, ο Στέφανος Αθανασιάδης

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ρέι – Μουκίμπι, Κεϊτά

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74′ Ενρίκε), Σάκχοφ (63′ Πέλκας), Μακ (80′ Αθανασιάδης)
ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71′ Γκέρο), Βίντεγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Μουκίμπι (71′ Μπέργκβιστ), Γκόντος (81′ Μπιόρκστρομ)

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: