«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πραγματικά ότι ο προπονητής μου είναι μία μεγαλοφυία» δηλώνει η Στεφανίδη




Τα εύσημα στον προπονητή και άνδρα της Μίτσελ Κρίελ, απέδωσε η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, μιλώντας στην ιστοσελίδα της IAAF:

«Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πραγματικά ότι ο προπονητής μου είναι μία μεγαλοφυία, ξέρει πραγματικά τι κάνει», σχολίασε. «Με προετοιμάζει σωματικά και διανοητικά. Αντιμετωπίζω καλά την προπόνηση και τον αγώνα, γι ‘αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένη».

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο, η Κατερίνα Στεφανίδη πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα. Έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πέρυσι είχε πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ένα επίτευγμα που το έχουν πετύχει ελάχιστοι Έλληνες αθλητές σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική. Αυτό το εκλεκτό «κλαμπ» έχει πλέον στις τάξεις του και μια κυρία, την 27χρονη Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ.

— «Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τη νέα της επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμά της. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή συνέχεια» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τη νέα επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη.

—    “Ολόψυχα συγχαρητήρια” δίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο Λονδίνο.

«Μια καταπληκτική εμφάνιση που μάγεψε όχι μόνο το κοινό του σταδίου, αλλά όλο τον κόσμο. Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ίδια και τον ελληνικό αθλητισμό. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή και σύζυγό της, και σε όσους στήριξαν την Κατερίνα Στεφανίδη στο δρόμο για την επιτυχία της» αναφέρει στο μήνυμά του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ρεκόρ και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της    

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέρριψε αρκετά ρεκόρ με το 4.91μ στον τελικό του παγοπσμίου πρωταθλήματος το οποίο της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Εκτός από νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο δικό της στον ανοικτό στίβο με 4.86μ από πέρυσι στη Φιλοθέη αλλά και το απόλυτο ρεκόρ επίσης της ίδιας με 4.90μ από το χειμώνα του 2016 στη Νέα Υόρκη), η Στεφανίδη έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη Ελληνίδα μετά τον Κώστα Κεντέρη, που έχει στην κατοχή της ταυτόχρονα τον τίτλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παράλληλα έγινε η τρίτη αθλήτρια μετά τις Ντραγκίλα και Ισινμπάγεβα, που έχει στην κατοχή της ταυτόχρονα Ολυμπιακό και παγκόσμιο τίτλο. Το 4.91μ είναι ακόμη, η δεύτερη καλύτερη επίδοση σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού το ρεκόρ αγώνων είναι 5.01μ και ανήκει στην Ισινμπάγεβα, ενώ με την ίδια επίδοση (4.91μ) επικράτησε το 2015 και η Γιάρισλει Σίλβα στο Πεκίνο.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις της Στεφανίδη
2018 1η 4.91μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Λονδίνο
2016 1η 4.85μ. Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο
2017 1η 4.85μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι
2016 1η 4.81μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Αμστερνταμ
2016 3η 4.80μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Πόρτλαντ
2015 2η 4.75μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Πράγα
2008 3η 4.25μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε-Ν, Μπίντγκος
2007 2η 4.25μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ, Οστράβα
2005 1η 4.30μ. Παγκόσμιο Πρωτάλημα Π-Κ, Μαρακές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: