Αυστηρότερα μέτρα κατά των ρυπογόνων αυτοκινητοβιομηχανιών θέλουν οι Γερμανοί




To 72,8% των Γερμανών είναι πεπεισμένο ότι επιδεικνύεται μεγάλη επιείκεια προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ιδίως οι κάτοικοι πυκνονοκατοικημένων περιοχών τάσσονται σε ποσοστό 80,6% υπέρ της μεγαλύτερης αυστηρότητας απέναντί τους, ενώ ακόμα και σε αραιοκατοικημένες περιοχές οι κάτοικοι συνηγορούν σε ποσοστό 72,8% υπέρ τού να λαμβάνονται λιγότερο υπόψη τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών προς όφελος του περιβάλλοντος, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της εφημερίδας «Die Welt».

Σήμερα, γίνεται στο Βερολίνο η λεγόμενη «εθνική σύνοδος κορυφής-ντίζελ», κατά την οποία οι τοπικές κυβερνήσεις μαζί με την ομοσπονδιακή πρόκειται να συζητήσουν για την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Reuters οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποφύγουν την ακριβή αλλαγή των κινητήρων τους και αντ΄αυτής θα υποχρεωθούν σε ένα «Software-Update» προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Στην «εθνική σύνοδο κορυφής για το ντίζελ», η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών και Περιβάλλοντος έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών VW, Audi, Porsche, BMW, Daimler, Ford und Opel.

02/08/2017 11:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: