Summer Fashion Food Show: Δυναμικό παρών των ομογενειακών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση




Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Η προβολή των Ελληνικών προϊόντων στη “Summer Fancy Food Show” που πραγματοποιήθηκε από τις 25-25 Ιουνίου στο Javits Center στο Μανχάτταν δεν έγινε μόνο από το εθνικό περίπτερο της Ελλάδος αλλά και ήταν ακόμη μεγαλύτερη μέσα και από τη δυναμική παρουσία των ομογενειακών εισαγωγικών εταιριών, (όπως η Optima Foods, θυγατρική του TITAN) που είχαν δικά τους περίπτερα στο ισόγειο της έκθεσης μαζί με τις αμερικανικές εταιρείες τροφίμων.

Για 15η συνεχή χρονιά συμμετείχε φέτος η Optima Foods στο “Summer Fancy Food Show”, το οποίο ο πρόεδρός της Κώστας Μάστορας χαρακτήρισε ως ένα “διεθνές αντάμωμα των τροφίμων όλου του κόσμου”.

“Η Ελλάδα είναι παρούσα με περίπου 70 ελληνικά περίπτερα. Εμείς είμαστε ένα από αυτά”, είπε στη Greek News μιλώντας μας για τα προϊόντα που εισάγει από την Ελλάδα η εταιρεία του και έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζει στους επισκέπτες της έκθεσης και να προωθεί στην αμερικανική αγορά. Οι κατεψυγμένες πίτες της Alfa, οι κουραμπιέδες “Χρυσανθίδης” από τη Νέα Καρβάλη, τα κριτσίνια και τα παξιμάδια της εταιρείας “Τσατσάκη” από την Κρήτη, οι ελιές, το λάδι, τα τυριά, το μέλι, ακόμα και το εμφιαλωμένο νερό “Βίκος”.

Η προσέλευση, όπως είπε, είναι πάρα πολύ καλή, όπως πάντα, καθώς η Fancy Food Show προσελκύει κόσμο από όλο τον πλανήτη.

“Ερχονται οι πελάτες μας, οι προμηθευτές μας, ανταλλάσουμε ιδέες. Και γενικά νομίζω ότι είμαστε οι πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων. Εγιναν πολύ καλές συμφωνίες χθες και συνεχίζουμε και σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με φίλους προμηθευτές οι οποίοι έρχονται από τα πέρατα του κόσμου και γενικά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για την ανταπόκριση που έχουν τα ελληνικά τρόφιμα κυρίως στο αμερικανικό κοινό”, τόνισε ο κ. Μάστορας.

“Είναι μεγάλη και νομίζω ότι τα Ελληνικά τρόφιμα τώρα αρχίζουν και παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει, η μεσογειακή διατροφή και το Ελληνικό ελαιόλαδο, οι ελιές Καλαμών, προϊόντα Ελληνικά μοναδικά στον κόσμο”, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιφέρει μια εξωστρέφεια στο χώρο των παραγωγών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: