Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκαν τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω




Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί η επιχείρηση αερομεταφοράς, στην Κρήτη, τεσσάρων ατόμων που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130 από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», απ΄ όπου τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, δύο φέρουν κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι.

Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Τάσος Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Έντονα αισθητός στα παράλια της Τουρκίας έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε στην Κω

Έντονα αισθητός έγινε και στην Τουρκία ο σεισμός 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω.

Η νομάρχης της Μαγνησίας Εσέν Γκιούλτζιβελεκ σε επίσημη ανακοίνωσή της σημείωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. Περίπου 100 ελαφρά τραυματίες, κυρίως επειδή πήδηξαν από μπαλκόνια υπό το καθεστώς πανικού, διακομίστηκαν ή μετέβησαν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι έχουν σημειωθεί περιορισμένες υλικές ζημιές μόνο σε παλαιά κτίρια. Ο δήμαρχος Αλικαρνασού δήλωσε ότι σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος οι οποίες έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών. Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στις γύρω περιοχές όπου έγινε έντονα αισθητός.

Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία από τα νερά του τσουνάμι.

Σημειώνεται ότι το νερό έφτασε μέχρι 50 μέτρα από την παραλία. Μάλιστα, βρέθηκαν ψάρια μέσα σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην παραλία.

21/07/2017 10:41 – ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α. Νομικός – Χανιά, Greece
21/07/2017 10:51 – ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α. Ρομπόπουλος – Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: